Monique van Dijk

Monique van Dijk 1Mijn passie is Yoga, en daarnaast beleef ik veel plezier aan koken, lezen en het kijken naar moderne kunst, en probeer ik elke dag een flink eind te wandelen. Naast het geven van Yogalessen werk ik sinds 10 jaar als vrijwilliger in het Ronald Mc Donaldhuis in Leeuwarden.

Mijn eerste contact met Yoga was een boekje in de boekenkast van mijn moeder: Tillie Mia 1973. Later begin jaren negentig de Hatha Yoga Pradipika die recht mijn hart binnenkwam, waarna ik besloot de Yoga docenten opleiding te gaan doen in Amsterdam.

Mijn basisopleiding heb ik gevolgd bij de Stichting Yoga en Vedanta (500+uur).
Daar kwam alles letterlijk samen en sinds die tijd verdiep ik mij en leer ik nog steeds. Bij de Yoga Academie Nederland in Amsterdam heb ik een eenjarige opleiding Zwangerschapsyoga gevolgd (70+uur).

Tijdens mijn opleiding was ik wekelijks op de mat te vinden bij Koos Zondervan in Groningen, waar KashmirYoga in het westen ontwikkeld en verspreid door Jean Klein mij verdieping heeft gebracht. En dat nog dagelijks doet.

Bij de stichting Yoga & Kanker heb ik een eenjarige opleiding afgerond (54 punten VYN).

Wil je weten wat mij verder inspiratie geeft?
Lees dan de berichten op de inspiratie-pagina.
Soms gaat het over de lessen van het leven die ik ontvang,

over de lessen die ik geef,
of over inspiratie die mijn pad kruist.